Page 1 of 1

New PC and no signal in monitor

PostPosted: Fri Jun 14, 2013 12:00 pm
by Ama_
Hey guys, I could use your help again please, as the curse of PC starting up and showing a blank screen continues :D
In short, my boyfriend bought himself a new PC and today when he tried to plug his monitor to it with a HDMI cable, the monitor didn't get any signal from the PC. He tried with an old DVI cable and it didn't work either. When he tried to swap the signals his monitor turned blue.
The fans and everything else seem to be working though.
I'm thinking it's a bad component again but maybe you guys may have another idea. Since the monitor doesn't display anything he can't acces the BIOS and the PC doesn't make any beep on startup. Also he doesn't have any OS installed yet.

here are his specs:
MB: Gigabyte 970A-DS3 970 AM3+
CPU: AMD FX-6300 VISHERA (6core, 3,5GHz, 14MB, socket AM3+, 95W )
Cooler: Arctic-Cooling Freezer 64 Pro
Memory: 2x DDR3 4096MB 1333 BARBONE CL9
GPU: Gigabyte AMD HD7950 OC 3GB
HDD: WD BLUE 500GB SATAIII/600 16MB cache, 7200rpm
PSU: SeaSonic-500ET 500W BRONZE 80PLUS OEM

Monitor: BenQ GW 2260 HM 22''

Please help :D

Re: New PC and no signal in monitor

PostPosted: Fri Jun 14, 2013 12:03 pm
by m0lineux
Have you tried connecting the monitor into the DVI port on the motherboard and not just the port on the graphics card?

Re: New PC and no signal in monitor

PostPosted: Fri Jun 14, 2013 12:07 pm
by Ama_
Well he couldn't since the mobo doesn't have on board graphics :/

I personally took a lesson from my issues with my own mobo and took a new one with onboard graphics xD

Re: New PC and no signal in monitor

PostPosted: Fri Jun 14, 2013 12:11 pm
by Shuriken
I had the same problem even with onboard graphics, had to re-seat the card for some reason, I blame the bios

Re: New PC and no signal in monitor

PostPosted: Fri Jun 14, 2013 12:19 pm
by Ama_
I see, maybe he could try to re-seat it too, but I think that since he bought it all built it would break the warranty if he did that.

Re: New PC and no signal in monitor

PostPosted: Fri Jun 14, 2013 1:51 pm
by ApacheFlame
Yes, it might do. If you have a warranty, just throw it back to them. Afterall, it is what warranties are for!

Re: New PC and no signal in monitor

PostPosted: Sun Jun 16, 2013 4:55 pm
by Seven.
Did you plug in the 4 pin cpu power connector? Stuff will start spinning without it, but the cpu will go boo-boo.

Re: New PC and no signal in monitor

PostPosted: Mon Jun 17, 2013 4:20 pm
by Ama_
I see, well my boyfriend didn't check about that, as opening the PC and reseating stuff in it would probably break the warranty. So he called the seller so that the PC would be taken back and checked out, thanks for the input though!