1.6 fps problems

Discussions about all aspects of technology, what you're doing with it and exchange of ideas and solutions to problems you might be having.

1.6 fps problems

Postby Cass0 on Fri Jul 01, 2005 3:20 pm

Right i am having problems with my fps on 1.6 which i find stupid because i used to get a fps of 100!!

atm my pc is running on a athlon 2200 because i have a FSB problem, i have 640 mb ram and my gfx card is 256mb ati radeon 9600XT. i dont understand why i am getting this fps lag because i dont even have anything else running at the time.Im finding it hard to even play cs with a low fps coz it lags but i get pings lower than 20!!!

would any of you computer geniuses like to help me please :P

much apreciated

casso


User avatar
Cass0
Old Timer
 
Player: Cass0
STEAM_0:0:296845
 
Posts: 5274
Joined: Tue May 25, 2004 6:32 pm
Location: Liverpool



Image

Postby King_Kong on Fri Jul 01, 2005 9:51 pm

Did you install all the graphics card and motherboard drivers when you got your new hard disk? My bet is that you didn't install any motherboard drivers.


King_Kong
Home Member
 
 
Posts: 780
Joined: Mon May 31, 2004 11:00 pm
Location: Sunny Doncaster!

Postby TC on Fri Jul 01, 2005 9:52 pm

AGP enabled in BIOS?


User avatar
TC
UKCS President
 
Player: TC
STEAM_0:0:3198285
 
Posts: 18601
Joined: Sat Feb 14, 2004 6:09 pm
Location: London



Image

Postby Cass0 on Sat Jul 02, 2005 3:14 am

Its a PCI gfx card and i have installed all the software that came with it!


User avatar
Cass0
Old Timer
 
Player: Cass0
STEAM_0:0:296845
 
Posts: 5274
Joined: Tue May 25, 2004 6:32 pm
Location: Liverpool



Image

Postby gandy on Sat Jul 02, 2005 6:04 am

might be the opengl driver thats causing the problem...try runnng the game in dx mode
User avatar
gandy
VP (Retired)
 
Player: gandy
STEAM_0:1:5083494
 
Posts: 10643
Joined: Sat Dec 18, 2004 12:21 pm
Location: Bournemouth - Next to my pc



Image

Postby Cass0 on Mon Jul 04, 2005 4:23 pm

definitely not that


User avatar
Cass0
Old Timer
 
Player: Cass0
STEAM_0:0:296845
 
Posts: 5274
Joined: Tue May 25, 2004 6:32 pm
Location: Liverpool



Image

Postby King_Kong on Mon Jul 04, 2005 5:01 pm

Right Casso.

I am assuming that before your hard disk got knackered you were getting acceptable framerates with this computer, and now you are not.

Well either another piece of hardware (e.g. CPU/graphics card) is not working as it should or you haven't installed the correct drivers. I think it's the latter.

I believe you told me that you have installed your graphics card drivers, so I think it's your motherboard chipset drivers. You will need to find out the model of your motherboard is and search for drivers on Google. If you can email me the details of your motherbord I will look for you, but I'm pretty busy.


King_Kong
Home Member
 
 
Posts: 780
Joined: Mon May 31, 2004 11:00 pm
Location: Sunny Doncaster!

Re: 1.6 fps problems

Postby kuma on Mon Jul 04, 2005 5:25 pm

A$$A$$IN wrote:atm my pc is running on a athlon 2200 because i have a FSB problem,


What sort of FSB problem?
Could be your chipset failing
Image
User avatar
kuma
UKCS Sponsor
 
Player: Kuma
STEAM_0:0:5256029
 
Posts: 3056
Joined: Wed Dec 22, 2004 11:58 am
Location: Reading, Berkshire, England

Postby Cass0 on Mon Jul 04, 2005 8:46 pm

i cannot run my pc at 166mhz gsb coz my pc will not load if i have it that high os i change it to 133mhz fsb to be able to log onto windows


User avatar
Cass0
Old Timer
 
Player: Cass0
STEAM_0:0:296845
 
Posts: 5274
Joined: Tue May 25, 2004 6:32 pm
Location: Liverpool



Image

Postby Cass0 on Wed Jul 06, 2005 2:13 am

problem has become worse!! i cannot play 1.6 now


User avatar
Cass0
Old Timer
 
Player: Cass0
STEAM_0:0:296845
 
Posts: 5274
Joined: Tue May 25, 2004 6:32 pm
Location: Liverpool



Image


Return to PC World, Technology and Gadgets

Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 0 guests