COD4 multiplayer Crashes

Problems and solutions for CS, Steam and other Games.
USE MEANINGFUL SUBJECT NAMES ONLY

COD4 multiplayer Crashes

Postby nevvy on Sat Dec 01, 2007 10:28 am

i really really really want to play cod 4 mp but i keep getting kicked from servers.

i get this error:
Code: Select all
 Punkbuster kicked player nevvy (for 0 minutes)... PB INT failure


i dont get any lag or stuttering and the game appears to run ok. my ping is also fine. i have tried turning off my firewall but this does not appear to help.

any suggestions would be appreciated :)

EDIT: i also get this error detailing "no packet flow"- this happens less often than the other error
Image

Standing on the point since beta Retired pointstander
User avatar
nevvy
UKCS Life Sponsor
 
Player: Nevvy
STEAM_0:0:5372127
 
Posts: 2544
Joined: Wed Jan 04, 2006 10:51 am
Location: standing on the point



Image

Postby gandy on Sat Dec 01, 2007 10:33 am

Punk Buster now runs as a back round service.. check task manager to make sure its running..

look for PnkBstrA.exe or PnkBstrB.exe and make sure its running..

also ingame look for a tick box to enable punk buster
User avatar
gandy
VP (Retired)
 
Player: gandy
STEAM_0:1:5083494
 
Posts: 10643
Joined: Sat Dec 18, 2004 12:21 pm
Location: Bournemouth - Next to my pc



Image

Postby quaduski on Sat Dec 01, 2007 10:40 am

Go to the location of the punkbuster file eg.

C:\program file\Call of Duty 4\PB
or
D:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\call of duty 4\PB
if you download with steam

Double click the PB setup.exe file
When it opens either add the call of duty4 path with the add game button, if you cannot see it in the list.

If it is in the list check for update for the client
Mine currently is v.2.009

btw you can add all the other PB enabled games you have installed on your system at this piont, such as BF2, etc and all the client and server updates can be managed from one place
Image
User avatar
quaduski
UKCS Life Sponsor
 
Player: meme
STEAM_0:1:5190098
 
Posts: 1114
Joined: Thu Dec 08, 2005 5:39 pm
Location: Den Helder - Holland with love

Postby .Execute on Wed Feb 20, 2008 7:35 pm

Bump :D

My PB is being truly annoying, and i got to the point of smashing my head against the wall. Here is the lovely ticket i sent to evenbalance:

First off, let me say how utter bulls**t PB is. I logged onto my favourite server, to be kicked for not updating some crap. I went, i ran pbsetup.exe, it said it installed all updates, i loaded up CoD4 and logged back on. Only to be kicked for "Ignoring Requests" or something of the sort for 2 minutes. I patiently wait. The 2 minutes are FINALLY up. I connect. BAM, kicked for not updating. So i decide to download a new pbsetup.exe from here. It seems to have worked. I log on, and yipee, i get kicked for not updating. At this point i'm ready to smash my head against the wall. I update it once more. Connect. Disconnect. I update. Connect. And get kicked for "Losing Key Packets". I update for the final time, connect, disconnect and decide to send you a ticket outlining how PB is so crap, and that you need to fix pbsetup.


I probably wont get an answer, so can someone tell me wtf to do, PnkBstrA.exe is in my processes

GRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Image
BRING BACK BNBN's!
User avatar
.Execute
UKCS Sponsor
 
Player: Xoup
STEAM_0:1:11194365
 
Posts: 1345
Joined: Fri Sep 14, 2007 2:16 pm
Location: Shrewsbury, UK

Postby Bitter on Wed Feb 20, 2008 8:51 pm

Uninstall the game and make sure PB has GTFO of your process list and the files are deleted from program files etc... if not then restart and pray they have gone and continue to bore yourself by reinstalling the game, yes I know it's shit! Update the game because it says "update" at the top in the menu (multiplayer dunno about single player), do this twice so you have both updates. Go on the game then piss about with settings if you want, go to "multiplayer options" check to see that punkbuster is enabled, if not then enable it. Play game.

If that fails then all I can say is GG. Those are the steps I have taken to install COD 4 and not had a problem yet (day 3 of playing online and the games better than COD 2 but not as good as COD:UO, still waiting for the PC version of COD 3 to finish my collection). If all else fails... DO A BARREL ROLL!

*EDIT*

If you downloaded with Steam, then shame on you! Plastic boxes and DVD's are still the best option. If you use XFIRE (lolololol) then try closing that as well. I couldn't even get on COD 4 online without my game shutting down with that shitty application open.
Image
Bitter
Regular Member
 
 
Posts: 105
Joined: Tue Feb 05, 2008 2:00 pm
Location: Burnley, Lancashire

Postby Flawless on Wed Feb 20, 2008 10:33 pm

Thats to due with either

A) Steam overlay

B) Update PB using setup.exe found here http://www.evenbalance.com/index.php?page=pbsetup.php
Image
F is for Flawesome
User avatar
Flawless
UKCS Life Sponsor
Moderator
 
Player: FLawless
STEAM_0:1:6217222
 
Posts: 9602
Joined: Wed Apr 19, 2006 2:24 pm
Location: Norn Iron



Image

Postby nevvy on Sun Feb 24, 2008 9:29 am

execute is one of the few people in my friends list who has cod 4 and wants to play on ukcs but he gets kicked every few minutes because he doesnt have punkbuster installed properly.

now what exe needs is an idiots (<3 exe) guide on how to install pb and set it up so the it doesnt kick him off the server every 5 mins.

i had this exact same problem but just kept messing around and it started working, now i cant work out what i did so i cant really help exe.

8)
Image

Standing on the point since beta Retired pointstander
User avatar
nevvy
UKCS Life Sponsor
 
Player: Nevvy
STEAM_0:0:5372127
 
Posts: 2544
Joined: Wed Jan 04, 2006 10:51 am
Location: standing on the point



Image

Postby Flawless on Sun Feb 24, 2008 10:14 am

Update PB using setup.exe found here http://www.evenbalance.com/index.php?page=pbsetup.php

Choose the System their running on, most likely windows

Save the file

Open the file

Let it do its thing

click on "add game"

Select Call of duty 4

Press ok

click on "check for updates"

???

Profit
Image
F is for Flawesome
User avatar
Flawless
UKCS Life Sponsor
Moderator
 
Player: FLawless
STEAM_0:1:6217222
 
Posts: 9602
Joined: Wed Apr 19, 2006 2:24 pm
Location: Norn Iron



Image

Postby .Execute on Sun Feb 24, 2008 10:22 am

I've done that at least 10 times.
Image
BRING BACK BNBN's!
User avatar
.Execute
UKCS Sponsor
 
Player: Xoup
STEAM_0:1:11194365
 
Posts: 1345
Joined: Fri Sep 14, 2007 2:16 pm
Location: Shrewsbury, UK

Postby gandy on Sun Feb 24, 2008 12:47 pm

make sure you are using the latest directx build, also on the game updates make sure update 1.4 is installed before you install 1.5
User avatar
gandy
VP (Retired)
 
Player: gandy
STEAM_0:1:5083494
 
Posts: 10643
Joined: Sat Dec 18, 2004 12:21 pm
Location: Bournemouth - Next to my pc



Image

Postby Flawless on Sun Feb 24, 2008 3:28 pm

Are you using the steam overlay? try disabling it and see if it persists.
Image
F is for Flawesome
User avatar
Flawless
UKCS Life Sponsor
Moderator
 
Player: FLawless
STEAM_0:1:6217222
 
Posts: 9602
Joined: Wed Apr 19, 2006 2:24 pm
Location: Norn Iron



Image

Postby .Execute on Sun Feb 24, 2008 3:47 pm

Will do!
Image
BRING BACK BNBN's!
User avatar
.Execute
UKCS Sponsor
 
Player: Xoup
STEAM_0:1:11194365
 
Posts: 1345
Joined: Fri Sep 14, 2007 2:16 pm
Location: Shrewsbury, UK


Return to Games Help & Solutions

Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 0 guests