[SOLVED] Starting Problems With Grid.

Problems and solutions for CS, Steam and other Games.
USE MEANINGFUL SUBJECT NAMES ONLY

[SOLVED] Starting Problems With Grid.

Postby Supashadow on Sat Nov 28, 2009 1:50 pm

I have recently bought Grid from steam while its on offer, After downloading it i find out it wont start up.. :x
The game starts up then when it gets to the main menu it's just loads of different coloured spikes and stuff..

I have updated my graphics drivers, re-installed it and checked on the Grid & Codemasters forums and had no luck either.

Thanks,

XeNo

Image
Image
User avatar
Supashadow
UKCS Sponsor
 
Player: CSB! o_O
STEAM_0:0:3661472
 
Posts: 2189
Joined: Thu Aug 30, 2007 10:42 pm
Location: Nottingham, United Kingdom.



Image

Re: Starting Problems With Grid.

Postby gandy on Sat Nov 28, 2009 2:26 pm

thats normally a sign your gfx is dying :(
User avatar
gandy
VP (Retired)
 
Player: gandy
STEAM_0:1:5083494
 
Posts: 10643
Joined: Sat Dec 18, 2004 12:21 pm
Location: Bournemouth - Next to my pc



Image

Re: Starting Problems With Grid.

Postby Supashadow on Sat Nov 28, 2009 2:38 pm

But i dont understand, every other game i have been on seem to run fine its just Grid :/
Image
User avatar
Supashadow
UKCS Sponsor
 
Player: CSB! o_O
STEAM_0:0:3661472
 
Posts: 2189
Joined: Thu Aug 30, 2007 10:42 pm
Location: Nottingham, United Kingdom.



Image

Re: Starting Problems With Grid.

Postby gandy on Sat Nov 28, 2009 2:39 pm

what gfx card do you have ?
User avatar
gandy
VP (Retired)
 
Player: gandy
STEAM_0:1:5083494
 
Posts: 10643
Joined: Sat Dec 18, 2004 12:21 pm
Location: Bournemouth - Next to my pc



Image

Re: Starting Problems With Grid.

Postby Supashadow on Sat Nov 28, 2009 2:42 pm

ATI Radeon X1950 Pro :?
Image
User avatar
Supashadow
UKCS Sponsor
 
Player: CSB! o_O
STEAM_0:0:3661472
 
Posts: 2189
Joined: Thu Aug 30, 2007 10:42 pm
Location: Nottingham, United Kingdom.



Image

Re: Starting Problems With Grid.

Postby gandy on Sat Nov 28, 2009 2:50 pm

found this so it could be a driver issue still

You may experience graphical problems if using a Radeon X1300 through to X1950 graphics card with Catalyst 8.3 drivers. This is down to a problem with this specific version of the drivers, and can be fixed by switching to a different driver version. At the time of writing, the problem must be fixed by rolling back to an older driver version. To do this, first uninstall the Catalyst 8.3 drivers via the control panel (Add/Remove Programs in XP, or Programs and Features in Vista), then browse to the following website: ati.amd.com/drivers. Choose your operating system and graphics card from the lists, and click GO. If the subtitle of the page is “ATI Catalyst™ 8.3 Display Driver…”, scroll to the bottom of the page, and choose “Previous Drivers and Software”. Download and install the Catalyst 8.2 drivers.

Future driver versions (i.e. 8.4 and later) should be fixed so that this problem no longer occurs.


Edit...

have a read here as it will tell you how to fix it so fingers crossed it works for you.
http://community.codemasters.com/forum/ ... ight=x1950
User avatar
gandy
VP (Retired)
 
Player: gandy
STEAM_0:1:5083494
 
Posts: 10643
Joined: Sat Dec 18, 2004 12:21 pm
Location: Bournemouth - Next to my pc



Image

Re: Starting Problems With Grid.

Postby Supashadow on Sat Nov 28, 2009 3:04 pm

Thanks Gandy, Im going to give this a try now. Hope it works, I bought this game Thursday and still havent played it ! :cry:
Image
User avatar
Supashadow
UKCS Sponsor
 
Player: CSB! o_O
STEAM_0:0:3661472
 
Posts: 2189
Joined: Thu Aug 30, 2007 10:42 pm
Location: Nottingham, United Kingdom.



Image

Re: Starting Problems With Grid.

Postby gandy on Sat Nov 28, 2009 3:07 pm

its a great game btw
User avatar
gandy
VP (Retired)
 
Player: gandy
STEAM_0:1:5083494
 
Posts: 10643
Joined: Sat Dec 18, 2004 12:21 pm
Location: Bournemouth - Next to my pc



Image

Re: Starting Problems With Grid.

Postby Supashadow on Sat Nov 28, 2009 3:08 pm

Hope so, cant wait to play it lol :) :mrgreen:
Image
User avatar
Supashadow
UKCS Sponsor
 
Player: CSB! o_O
STEAM_0:0:3661472
 
Posts: 2189
Joined: Thu Aug 30, 2007 10:42 pm
Location: Nottingham, United Kingdom.



Image

Re: Starting Problems With Grid.

Postby Supashadow on Sat Nov 28, 2009 3:31 pm

Sorry for the Double Post :mrgreen:

But Gandy, I love you soooo Much! !

It's finally working (:

I just followed what you said -

You may experience graphical problems if using a Radeon X1300 through to X1950 graphics card with Catalyst 8.3 drivers. This is down to a problem with this specific version of the drivers, and can be fixed by switching to a different driver version. At the time of writing, the problem must be fixed by rolling back to an older driver version. To do this, first uninstall the Catalyst 8.3 drivers via the control panel (Add/Remove Programs in XP, or Programs and Features in Vista), then browse to the following website: ati.amd.com/drivers. Choose your operating system and graphics card from the lists, and click GO. If the subtitle of the page is “ATI Catalyst™ 8.3 Display Driver…”, scroll to the bottom of the page, and choose “Previous Drivers and Software”. Download and install the Catalyst 8.2 drivers.

Future driver versions (i.e. 8.4 and later) should be fixed so that this problem no longer occurs.


But there's Cat drivers up to 9.11 now so i just tried them and it worked first time.

Thanks again!

Xeno
Image
User avatar
Supashadow
UKCS Sponsor
 
Player: CSB! o_O
STEAM_0:0:3661472
 
Posts: 2189
Joined: Thu Aug 30, 2007 10:42 pm
Location: Nottingham, United Kingdom.



Image


Return to Games Help & Solutions

Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot], Majestic-12 [Bot] and 1 guest